Stor förändring med lite ansträngning

Att ändra designen på sitt hem (eller ett specifikt rum) behöver inte kosta skjortan. Sanningen är att man faktiskt, med mycket billiga och enkla knep, kan förändra hela stilen på sitt hem. För att lyckas med detta gäller det såklart att man har tålamod och inte köper in saker på löpande band eller handlar det första bästa som man ser och tycker om. De där gardinerna som du har hittat i butiken är fina, men du kommer med största sannolikhet att hitta ännu finare gardiner om du har lite is i magen och kollar runt, jämför och väljer med omsorg. Planering är A och O.

Det finns många affärer som erbjuder heminredning till billigare priser. Ett exempel på sådan affär är HM Home eller Rusta. Även IKEA är en mycket populär butik att handla i om man vill förändra sitt hem utan att behöva tömma hela sin plånbok. Här kan man hitta allt från dekorationer, textilier, tavlor, tapeter, väggfärg, nya golv eller kompletta möblemang.

Vill man att den nya designen ska kosta så lite som möjligt, samtidigt som förändringen ska vara märkbar, är det några saker som man bör tänka på innan man drar igång.

1. Planera och ha en färdig bild av hur du vill att rummet ska se ut när det är klart.

2. Vänd dig gärna till internet där priserna vanligtvis är mycket billigare.

3. Var öppen för att handla på second hand butiker eller på loppmarknader. Även försäljningssajter där saker bortskänkes kan vara en riktig guldgruva.

4. Jämför priserna! Orkar du inte göra jämförandet själv genom att besöka var och varannan sajt kan du använda dig av en jämförelsesajt. På en jämförelsesajt kan du själv välja sökord och får därefter upp ett flertal butiker som säljer varan och information om priset. Glöm inte bort att titta på eventuella fraktkostnader när du jämför. Även om en butik är billigare än en annan när det kommer till det specifika föremålet så kan frakten göra så att priset blir högre än förväntat.

5. Välj med omsorg. Det är lätt att man handlar alldeles för mycket saker som sedan inte kommer till användning, vilket i sin tur leder till att man har slösat pengar.

6. Med textilier och tyger kan man förändra mycket. En pläd eller ett par nya gardiner kan ändra hela stämningen och designen i ett rum. Håll dig till att ändra små, billiga saker istället för att rikta in dig på en helt ny soffgrupp, soffbord, bokhylla och diverse andra möbler som kan vara riktigt kostsamma.

7. Skapa eget! Inte nog med att du kommer få ett föremål eller en möbel som är helt personlig, du kommer även att spara in en del pengar, även om du kanske inte sparar in tid. Skapa egna gardiner genom att köpa tyg på metervara, måla dina egna tavlor eller gör dina egna ljuslyktor.

8. Med hjälp av dekorplast kan du få ditt tråkiga furubord att se ut som äkta marmor. Dekorplast är relativt billigt att handla in och kommer i mängder med olika utseende. Plasten är självhäftande och mycket tålig. Du kan använda den på allt från möbler till kakel i t.ex. badrum.