Inredningsmissar att undvika

Visst är det kul att skapa nytt och förändra saker i sitt hem! Att vara intresserad av inredning och dekorationer var inte lika vanligt förr som nu och idag sysselsätter sig nästan var och varannan person med att ständigt komma på nya sätt att göra om i hemmet. En förnyelse av hemmet kan kännas som en ny start i livet, en uppfriskning eller kanske till och med ett helt nytt hem. För att man ska bli så nöjd som möjligt är det dock viktigt att man planerar innan man drar iväg till en möbel- eller dekorationsaffär. Planerar man inte tillräckligt noga finns det risk att man kommer hem med diverse föremål som sedan inte alls passar in och som hamnar längst in i garderoben, för att aldrig se dagens ljus igen.

I denna text har vi samlat de vanligaste inredningsmissarna som människor gör. Genom att läsa igenom dessa kan du undvika att hamna i samma fällor och kan därmed göra mer medvetna val när det är dags för inredningsprojektet att komma igång.

1. Ett mycket vanligt misstag är att man övermöblerar sin lägenhet eller sitt hus. Man trycker in diverse möbler på varenda liten golvyta som finns tillgänglig och låter gärna möblerna sträcka sig uppåt väggarna. Ibland kan linjen mellan övermöbler och perfektion vara hårfin. Det kan krävas så lite som en enda möbel för att rummet ska se stökigt och rörigt ut. Har man alldeles för mycket möbler i ett rum finns det risk att rummet känns trångt och obekvämt att vistas i. Satsa på att försöka ge rummet så mycket rymd som möjligt och använd dig av möbler som är lätta att ta sig förbi eller flytta runt.

2. Precis som med möbleringen är det mycket vanligt att man överdekorerar sina hem. Kanske har man hittat väldigt många olika typer av dekorationer till riktigt bra pris och bestämmer sig för att köpa hem hela högen. Att dekorera alldeles för mycket kan även det ge känslan av att rummet är stökigt och rörigt. När det kommer till dekorationer är “less” verkligen “more”. Se dig omkring i rummet och välj ut några få saker som är betydelsefulla för dig.

3. Vi lägger all energi och tid på att välja ut rätt möbler och rätt tavlor att pryda våra väggar med, men hur är det egentligen med belysningen? För att ett hem ska kännas hemtrevligt och upplyst är det viktigt att man använder sig av flera olika ljuskällor, t.ex. taklampa, fönsterlampa och skrivbordslampa. Att endast använda en taklampa är sällan ett bra alternativ. En taklampa ger ett mycket kallt och vitt intryck och inte den där mysiga känslan som många vill åstadkomma.

4. Den sista punkten på denna lista är helt klart missen av att köpa allt från ett och samma ställe. Det kan kännas mycket lockande att endast behöva besöka en affär och därefter få med sig allt hem på en gång, men experter och inredningsproffs över hela världen varnar starkt för att göra detta. Risken är stor att din hem kommer att kännas väldigt opersonligt så satsa hellre på möblemang från varierande märken eller designers och glöm inte bort att kika på loppisar.