Handla design på nätet

Internet har gjort det möjligt för människor att göra nästan precis vad som helst. Vi handlar, hämtar information, får kontakt med vänner och familj eller kanske till och med dejtar online. Som om detta inte vore nog studerar många även över nätet, arbetar eller betalar diverse räkningar och skulder. Med internet nära till hands kan man göra allt från att beställa hem mat till att shoppa riktigt snygga designerföremål med endast ett enkelt knapptryck.

Att handla design på nätet är enklare än man kanske kan tro. För många är det en vana att besöka affärer och butiker för att välja ut sina föremål. När man besöker en butik har man möjlighet att titta på föremålen med egna ögon, se hur stora de är eller kanske till och med provsitta (om det t.ex. handlar om möbler av olika slag). Visst är det roligt att gå runt och kika i en butik, men butiker är oftast fyllda med människor som man behöver trängas med och dessutom kan priserna vara betydligt högre.

När man handlar design på nätet är möjligheterna oändliga. Här har man chansen att hitta designmöbler eller inredningsprylar från mängder av formgivare, även de som kanske inte har en butik i närheten av platsen du själv bor på. Eftersom en internetbutik inte heller kräver en lokal med anställda personer så är priserna oftast lägre, vilket har gjort internethandel till en av de mest vanliga sätt att få tag på sina produkter idag.

Vill man handla design online är det viktigt att man väljer seriösa hemsidor. Tyvärr finns det alldeles för många företag som utger sig för att sälja den “äkta varan”, men som egentligen säljer kopior av dyra designerföremål. Se till att företaget du använder dig av verkligen är seriöst och att det finns ordentliga produktbeskrivningar. Ett sätt att se om designföremålet du vill köpa är riktigt är även att titta på priset. Om priset känns alldeles för bra för att vara sant, så är det oftast också så.

Rörstrand, Svenskt Tenn, Bruno Mathsson eller Carl Malmsten. Det kryllar av fantastiska designers på nätet och det enda du behöver göra är att välja ut din möbel eller dekoration och därefter beställa hem. Ett bra alternativ för den som vill kika på olika designers är att välja en sida som har samlat flera formgivare och märken under ett och samma tak. På så sätt har du tillgång till en mängd olika möbler och produkter på en och samma gång och behöver således inte kika igenom varje formgivares hemsida.

Ett annat alternativ är att vända sig till auktionssidor, speciellt om man vill hitta de unika och kanske lite mer eftertraktade föremålen som inte har utgetts i speciellt stor utgåva. På auktionssajten Tradera kan du t.ex. hitta designföremål från både företag och privatpersoner och har chansen att vara med i jakten på det vinnande budet. Du behöver med andra ord inte ens ta dig till en fysisk auktion längre, utan kan enkelt och smidigt slänga upp fötterna i soffan och slå på din dator eller surfplatta.