En finfin designblog!

Hej och välkommen till denna sajt som handlar om design på en mängd olika sätt. Många drömmer om att sätta prägel på sitt eget hem, att från scratch bestämma färg på väggar, material i golv, tavlor, gardiner, kuddar till soffan – allt möjligt finns att tänka på vad gäller design. Satsar man på att bygga ett helt nytt hus behöver man ta ställning till tusentals olika små och stora saker vad gäller inredning, men det kan vara nog så spännande att piffa upp ett gammalt hem också.

På den här sajten finns många olika tips om vad man bör tänka på när man inreder ett hem. Fallgroparna är många, speciellt när man är ivrig nybörjare och vill att allt ska bli färdigt snabbt, är man är så sugen på att få njuta av sitt fina boende. Tips för att undvika ett del av dessa problem kan du läsa om här. Ekonomin är också en viktig faktor: har du råd med det där härliga spabadrummet du drömmer om eller får du nöja dig med ett vanligt badkar och dusch?

Möbeldesign är ett hett ämne och har alltid varit. Möbler för oss i Sverige har under lång tid dominerats av IKEA till exempel för vardagsrummet. Givetvis finns många andra formgivare i Sverige också och det är väldigt trevligt för den som är intresserad av att bli inspirerad och vill få idéer till det egna hemmet.

För dig som drömmer om att ha design som hobby kan du få många bra idéer på denna sajt. Vi vill sprida rolig information och matnyttig kunskap till alla och envar som vill ta språnget och våga! En nisch som sprider sig allt mer är att bygga sina egna möbler. Det är inte alla som kan, men varför inte prova? Här på sajten får du tips till din hjälp. En variant är att utgå från redan existerande möbler och piffa upp dem på olika sätt, eller bygga ihop olika möbel-delar med varandra till en helt ny möbel. Andra som är mer händiga kanske klarar av att bygga t.ex ett bord helt från grunden. Oavsett vilken nivå du lägger ditt skapande på så är det roligt att kunna säga att man byggt en möbel själv.

I dag är det viktigt med hållbar utveckling, vilket innebär att möbeltillverkare helst ska undvika utrotningshotade trädarter i sin produktion, och hellre försöka använda andra material som inte sliter så hårt på planeten. Detta kan man också lära sig mycket om och en modern designer idag försöker alltid att tänka på det, då det är hård konkurrens och de flesta kunder idag är miljömedvetna, inte bara vad gäller trämaterial, men även färger, tyger och allt annat som används inom möbeldesign.

Oavsett om du bara vill designa för dig själv, ditt eget hus, eller bara gillar att läsa om design och inredning, så har du hamnat alldeles rätt på den här sajten! Vi vill att alla ska få läsa matnyttiga, intressanta och givande texter och att du återvänder till sajten många gånger, för att läsa uppdateringar.

We love design! Vi hoppas och tror att du gör det också, välkommen!