Designa egna kläder

Svenskar är riktiga fenor på att hålla koll på mode och sanningen är att svenskar anses vara ett av de bäst klädda folken i världen. Oavsett vilken budget man har finns det mängder av snygga och stilsäkra plagg att använda sig av och man behöver sällan gå till dyra butiker med kända designers för att kunna hamna under kategorin modelejon.

Trots det stora utbudet av kläder är det många som känner att man kanske inte sticker ut så pass mycket som man skulle önska. Eftersom de allra flesta människor handlar från samma typer av butiker kan det vara svårt att undvika att se likadana ut. För att kunna skapa sin egen stil gäller det att man känner sig själv och vet vilka typer av kläder som man passar i, men även veta vem man är och vad man vill uttrycka med sina kläder.

Kläderna man bär avspeglar nämligen mycket av ens personlighet. En person som är väldigt strikt eller sofistikerat klädd kan gärna ses som någon som satsar väldigt mycket på sin karriär, medan den som ständigt är klädd i avslappnade och luftiga kläder ger ett intryck av en mer rofylld och obekymrad livsstil. I grund och botten har det egentligen ingen betydelse vad andra människor tycker om ens kläder, utan det viktigaste är såklart att man känner sig bekväm och nöjd i plaggen man bär.

Hur ska man då göra om man vill vara stilsäker, men skilja sig från mängden? Ett mycket bra tips är att börja att sy och designa sina egna kläder. Att sy plagg från grunden kan vara en aning knepigt och det kan krävas många mönster och försök innan man verkligen lyckas skapa ett plagg som har snygga sömmar och raka kanter. Ett enklare och betydligt snabbare sätt att komma igång är att ta vara på kläder som man inte använder längre och sedan förändra dessa till önskad design och form. Det finns otroligt mycket som man kan göra med hjälp av dragkedjor, knappar, en sax och vanlig nål och tråd. I vissa fall kanske man inte ens behöver mer än en sax för att kunna göra ett gammalt plagg helt nytt igen.

Trots att man kanske inte kan tro att det kan bli lättare än så, så kan det faktiskt det. Internet har gjort det möjligt för människor att designa sina helt egna kläder med hjälp av olika designerverktyg. Oftast fungerar det som så att kunden får välja mellan olika typer av plagg, t.ex. linnen, badkläder, en t-shirt eller en keps. Du väljer själv vilken grundfärg du vill att plagget ska ha och kan därefter designa kläderna med hjälp av bilder, symboler, texter i olika textsnitt, egna fotografier och mycket mer. Denna typ av plagg blir oftast mycket personliga och passar utmärkt för den som vill förmedla något via sina kläder. Utöver detta är en egen designad tröja eller keps en utmärkt present att ge bort till en familjemedlem, partner eller vän. Väljer du att ge bort ditt egendesignade klädesplagg så satsa på att designa plagget utifrån vad mottagaren gillar och intresserar sig av.